Család

Csak a lányainak készített matricaalbumot az anya, óriási siker lett belőle

Mivel csak férfi focistákról léteznek matricagyűjtő albumok, és a női sportolókról egy sincs, egy anyuka egyszerűen csinált egyet.

Minden nagyobb fociesemény során több ezer matricát vesznek, cserélnek és ragasztanak a rajongók, csak éppen a női focisták nem kerültek fel eddig a gyűjtőalbumgyártók palettájára. María Vázquez lányai azonban nagy rajongói az első spanyol liga női játékosainak, így a három lányt egy különleges, saját készítésű projekttel lepte meg. Nyolc hónapra volt szüksége, hogy egy matricaalbumot készítsen a spanyol focistanők képeivel.

Arra gondoltam, ha nincs még ilyen, majd csinálok egyet magam.

Nem volt ez azért olyan kis feladat: maga gyűjtötte össze az összes fotót, készített egy Photoshop-mintát, és segítséget kért az egyesületektől. Minden játékosról szükség volt két képre: egy olyanra, ami játék közben készült, és egy portréfotóra. Ugyan a legtöbbjükről talált fényképeket, egy idő után mégis megakadt.

Hogyan is lehetne másként a közösségi média világában, a Twitteren kért végül segítséget, és szerencséje volt, a tweetjét 9000-szer osztották meg, sőt maga a spanyol labdarúgó-szövetség is jelentkezett, és fotókat küldött a játékosokról.

María Vázqueznek sikerült összegyűjtenie majdnem az összes első osztályú női focistáról 368 fényképet. Nem ez azonban az egyetlen siker: néhány matricaalbumokat gyártó cég jelentkezett már nála, akik szeretnének hivatalos albumokat gyártani a spanyol női játékosokról.

Így néznek ki a matricák:

foci rajongás matricaalbum

Kép forrása: María Vázquez

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top