Család

Ez a kutyus több mint 4000 kilométert utazott, mielőtt hazakerült – videón a viszontlátás!

Kedves idegenek segítettek neki

Januárban egy tüneményes, szeretnivaló, egyéves boxer keverék bukkant fel egy houstoni állatmenhelyen. A Zooeynak elnevezett kutya, bár siket volt, jól reagált az alapvető, jelnyelvi parancsokra, és tele volt kedvességgel.

Miután egy hetet eltöltött a menhelyen, egy minnesotai kutyamentő csapat, a Ruff Start Rescue az Egyesült Államok északi részére szállíttatta abban bízva, hogy ott könnyebben gazdára talál. Valamiért azonban, bár több potenciális jelentkező is volt, mégsem jött össze az örökbefogadás. Az egyik párnak túl szőrös volt Zooey, a másiknak egy kicsit túl nagy, bár a személyiségét imádták.

Fotó: Houston and Harris County Animal Volunteers/Facebook

Úgy tűnik, megvan, miért nem talált a siket kutyus otthonra: mert már volt neki egy otthona. Mindez áprilisban derült ki, amikor a houstoni menhely honlapján valaki a következőt kommentelte „Zooey” fotója alá: siket és Penelope a neve, majd bizonyítékként mutatott egy fotót a kutya kölyökkorából. Az eleven kutyus még januárban slisszolt ki egy nyitott kapun, a család viszont azóta sem adta fel a keresését.

A minnesotai Ruff Start Rescue munkatársai kocsiba ültek és visszavitték Penelopét eredeti gazdáihoz, ezzel a kutyus kétszer tette meg a kétezer-háromszáz kilométeres utat, hogy hazakerülhessen.

Az állatmenhelyek által közzétett videó megmutatja, hogy Penelope mennyire örült a viszontlátásnak.

(via The Dodo)

Kiemelt képünk: Houston and Harris County Animal Volunteers/Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top