Család

Végre kiderült, mennyit keresnek az ingatlanközvetítők

Ha valaki átvészeli a kezdeti nehéz hónapokat, akár már egy év elteltével szép fizetést vihet haza. Néhány éves tapasztalattal pedig már jóval az átlagfizetés fölött lehet keresni.

Valószínűleg sokan eljátszottak már a gondolattal, hogy elmennek ingatlanközvetítőnek. Most kiderült, mennyit lehet keresni a szakmában. A Duna House ugyanis ezerfős felmérést készített az ingatlanosok körében – írja a Hvg.hu.

Mivel többnyire jutalékos rendszerben dolgoznak, nehéz az átlagos havi jövedelmet meghatározni. A szakmában eltöltött idővel arányosan azonban nőnek a fizetések is. Az első három hónap kritikus a jutalékos rendszer miatt, de egy évben belül már 200-300 ezer forintos nettó bevétel is elérhető.

A néhány éves tapasztalattal rendelkező ingatlanközvetítők jóval az átlagbér fölött keresnek, jellemzően 400 és 600 ezer forint közötti fizetést visznek haza. A legjobb értékesítők pedig akár többmilliós juttatást is kaphatnak egy jobb hónapban.

Az is kiderült, hogy a kor egyáltalán nem számít, van 20 és 74 éves ingatlanos is, az átlagéletkor 44 év. A legsikeresebb értékesítők azonban a 40 év fölötti nők és a 30 év körüli férfiak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top