Család

Nem vár tovább az államra, családi napközit hoz létre egy fogyatékos fiú anyukája

A kisfiú szakemberhiány miatt évek óta nem kapja meg a neki járó segítséget.

Nem tud tovább várni az állam segítségére, ezért családi napközit hoz létre egy halmozottan fogyatékos 8 éves kisfiú édesanyja – számolt be róla az RTL Klub.

Ferkó születésekor beszorult a szülőcsatornába, azóta 24 órás gondozást igényel, gyakorlatilag mindenben segítségre szorul. Hivatalosan járna az állami segítség: évek óta járna a heti 20 órás fejlesztő nevelés Ferkónak, de édesanyja szerint egyik intézetbe sem tudtak bejutni különböző problémák, elsősorban hely- és szakemberhiány miatt.

Egy ideig azzal próbálkoztak, hogy az otthonukban foglalkozzon a kisfiúval egy gyógypedagógus, most azonban az édesanya úgy döntött, hogy kezébe veszi a dolgokat, egyúttal más hasonló helyzetben lévő családokon is segít.

Nem várhatunk az államra, mert nincs előrelépés. Évek óta semmi

– mondta az RTL-nek Paku Andrea, Ferkó édesanyja, aki most családi napközit hoz létre halmozottan fogyatékos gyerekeknek. Ehhez kaptak egy épületet a maglódi önkormányzattól, amit most Andrea és szülei saját erőből, illetve felajánlásokból fognak felújítani.

Az Emmi szerint az utóbbi években több ezerrel nőtt a gyógypedagógusok száma, és egyre többen vesznek részt a képzésekben is. Elmondásuk szerint az elmúlt két évben majdnem 6 milliárd forintot költöttek a szakemberlétszám növelésére.

Az RTL riportja:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top