nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Meghekkelték a bébimonitort, és kilesték, ahogy az anya szoptat

Meghekkelték a bébimonitort, és kilesték, ahogy az anya szoptat

Az anya akkor jött rá, hogy valaki meghekkelte a bébiőrt, amikor a kamera magától mozogni kezdett.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Jamie Summitt a Facebookon osztotta meg történetét, hogy a többi szülőt figyelmeztesse. A dél-karolinai nő úgy gondolta, hogy tökéletes babamonitorja van. A WiFi-kapcsolatos eszköz hozzáférést enged a kiválasztott családtagoknak, és egy kamerán keresztül lehet ellenőrizni, minden rendben van-e a gyerekkel.

A nő úgy jött rá, hogy meghekkelték a gépet, hogy mind a hárman egy szobában tartózkodtak, akiknek hozzáférésük volt az alkalmazáshoz, a kamera mégis megmozdult úgy, hogy egyikük sem használta éppen. Miután a hekker észrevette, hogy Summitt nem feküdt az ágyban, gyorsan visszaállította a kamerát az eredeti helyzetébe, az alvó gyerekre.

Az anyát sokkolták a történtek, hiszen mindennap azon az ágyon szoptat, amelynek irányába pásztázott a kamera.

Summitt eredetileg tétovázott, mielőtt megosztotta a tapasztalatait, mert annyira személyes, de szeretné felhívni más anyák figyelmét arra, hogy ez megtörténhet anélkül, hogy tudnák.

„Teljesen megalázottnak érzem magam. Ez az ember napközben nap mint nap figyel engem és a fiamat, beleértve a legintimebb pillanatokat is. A fiam védelmezőjének kellene lennem, és kudarcot vallottam. Soha nem akarok visszamenni a hálószobámba, rémálom ez az egész.”

A család azonnal lecsatlakoztatta a monitort és értesítette a rendőrséget, de azt mondták, hogy semmit sem lehet tenni. Az incidens után Summitt megváltoztatta a jelszavait és növelte a WiFi biztonságát. 

Cafemom

Megosztás Facebookon