Család

Súlyosan beteg gyerekek szerepelnek a Bátor Tábor matricáin

Az alapítvány működését segíted, ha letöltöd és használod őket.

A gyerekkor mindenkinek jár: erre szeretné felhívni a figyelmet a súlyos betegséggel küzdő gyerekeket táboroztató Bátor Tábor és a Viber. Új matricacsomagjukkal a gyerekeknek és családtagjaiknak is sorsfordító élményeket nyújtanak, egyúttal egyszerűbbé teszik a táborozók és az önkéntesek életét – áll közleményükben.

A Bátor Tábor Viber-matricáinak főhősei Borka és Tomi, két táborozó. Mindketten, ahogy a Bátor Táborba járó többi gyerek is, valamilyen súlyos betegséggel küzdenek, és ahogy a való életben is lenne, úgy a matricákon is változó az egészségi állapotuk. Borka néhol kendőben van, máshol már hosszabb hajjal látható. Tomi van, hogy ereje teljében mássza a Bátor Tábor híres, 9 méteres pelenkaoszlopát, máshol a gyengeség kerekesszékbe kényszeríti. De Borka és Tomi igazi harcosok, akik még a legnehezebb körülmények között is mosolyognak.

A matricákkal azt szeretnénk megmutatni, hogy számunkra nincs »beteg gyerek« és »egészséges gyerek«, csak gyerekek vannak. Vannak közöttük, akik valamilyen betegséggel élnek együtt, de ők is arra vágynak, mint társaik: játékra, nevetésre, barátokra. Gyerekkorra. Ezt nyújtja nekik a Bátor Tábor

– mondta Benkő Lívia, a Bátor Tábor kommunikációs vezetője.

A matricák célja a pozitív üzenetek közvetítése: „Meg tudod csinálni”, „Büszke vagyok rád”, „Szeretlek”, „Különleges vagy”, melyek mind a Bátor Tábor alapüzenetei, de megtalálható a csomagban a „Köszi” és a „Légyszi” is, melyek a leggyakrabban használt szavak a táborban.

Hiszünk abban, hogy különbözőségünk csak színesebbé teszi a világot, és mindannyian nagy dolgokat tudunk véghez vinni, csak meg kell találnunk a nekünk megfelelő kihívást

– tette hozzá Benkő Lívia.

A Bátor Tábor évente 1000 táborozó gyereket és családtagot fogad, elsősorban Magyarországról, de egyre több résztvevő érkezik hozzájuk Csehországból, Lengyelországból és Szlovákiából is, így fontos volt, hogy egy olyan platformot találjanak a szervezők, amely alkalmas a megfelelő kapcsolattartásra. A jövőben egy chatbot is készül a Bátor Tábor számára, amely nemcsak az információáramlást segíti, de a táborozók üzeneteit is közvetíti majd a követők számára.

A Tábor 2001-es alapítása óta több híresség is aktívan részt vett abban, hogy sorsfordító élményeket nyújtson a gyógyuláshoz a súlyosan beteg gyerekeknek és családjuknak. A következő napokban több ismert influencer oldalán is feltűnnek a stickerek, mert segítenek népszerűsíteni Tomi és Borka mindennapjait.

A matricákat ezen a linken tudod letölteni! Ha te is szeretnéd segíteni az alapítvány működését, oszd meg másokkal is a matricacsomagot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top