Család

Videokampánnyal hívja fel a figyelmet az iskolai szünet veszélyeire a rendőrség

Vakáció Kapitány akcióba lendül.

Videokampányban hívja fel a figyelmet a rendőrség arra, milyen veszélyek leselkednek a gyerekekre a nyári szünet beköszöntével. Mint írják, a következő 2-3 hónap minden diák számára a feltöltődésről szól majd, ez azonban sokszor felnőtt felügyelet nélküli szabadsággal jár együtt. Erre hívja fel a figyelmet az alábbi, Vakáció Kapitány főszereplésével készült videó:

A rendőrség a videó után nem sokkal kiadott egy szöveges közleményt is, amelyben kicsik és nagyok számára adtak bűn- és balesetmegelőzési tanácsokat. Ebben azt írják, a szünetben jelentősen megnövekszik a gyermekek veszélyeztetettsége, legyen szó közlekedési, otthoni vagy egyéb balesetekről, de a gyerekek akár bűnözők áldozatává is válhatnak. Ennek oka, hogy a tanítás befejezését követően a gyermekek felszabadultabbá, esetenként óvatlanabbá, figyelmetlenebbé válnak.

A rendőrség kicsi és nagy gyerekeknek, valamint felnőtteknek szóló tanácsaihoz kattints erre a linkre!

A figyelemfelhívás érdekében a rendőrség egy testkamerás felvételt is készített egy 11 éves kislánnyal, hogy megmutassák, milyen gyerekként közlekedni a nagyvárosban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top