Család

Rossz gyereket vitt el az óvodából a nagypapa, és be is oltatta az orvosnál

Csak akkor derült ki a tévedés, amikor elvitte volna az anyja. A szülők és az óvónők kétségbeesetten kezdték keresni a gyereket.

Egy nagypapa rossz fiút hozott el az unokája óvodájából Kína délnyugati részén, Guiyang városában. Az elcserélt gyereket aztán még elvitte orvoshoz is, és beadatott neki egy oltást influenza ellen.

Amikor a hatéves gyereket az anyja szerette volna elhozni, de nem találták sehol, pánik tört ki az óvodában. A biztonsági kamera felvételeit ezért a szülők és az óvónők kétségbeesetten küldözgették egy csetalkalmazásban, hátha valaki tud valamit az eltűnt a fiúról. Négy óra elteltével egy szülő felismerte az apját a videón, és rájött, hogy a nagypapa rossz gyereket vitt el.

A nagyapa egyébként nem ismerte jól az unokáját, mert csak mostanában költözött be a városba az agglomerációból. Ráadásul nem is hall jól.

A keveredésben az is közrejátszott, hogy a két gyerek neve nagyon hasonlított egymásra – Hongyu és Hongrui –, és hasonlóak voltak az arcvonásaik is.

Az óvoda dolgozói azért nem fogtak gyanút, mert az elcserélt gyerek nagypapának hívta a férfit. Kínában viszont a tisztelet egyik formája, hogy az idősebb férfiakat nagypapának szólítják.

(SCMP)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top