Család

Lánya előtt tették helyre a külső alapján ítélő anyukát

Életre szóló leckét kapott egy anya arról, hogy ne ítéljen meg senkit a külseje alapján. Egy többdiplomás orvos tette helyre, aki erről még Facebook-posztot is írt.

Kislányával tartott éppen vásárlókörutat egy anyuka, amikor valószínűleg egy éltre megtanulta, hogy ne ítéljen meg senkit a külseje alapján. „Ezért kell az iskolában maradni” – mondta 7-8 éves kislányának, miközben megpillantották a tetovált, piszkos ruhában és morcos arccal vásárló Andy Rosst.

Andy, aki több orvosi diplomával rendelkezik, több bevetést megjárt katonai orvos és cégtulajdonos, úgy döntött, hogy nem hagyja szó nélkül a dolgot. Történetét megosztotta Facebookon is.

„Mielőtt hazaértem volna, bementem a boltba, ahol egy kislány bámult rám. Ez rendben van, a gyerekek kíváncsiak, főleg, ha valaki olyat látnak, aki olyan piszkos, mint én voltam. Mikor végeztek, elindultak kifelé, hallom, ahogy az anya azt mondja kislányának: „Látod, ezért kell az iskolában maradnod.” Rájöttem, hogy ez remek alkalom arra, hogy az anyát és a 7-8 éves kislányát kicsit megneveljem. Az alábbi beszélgetés zajlott le köztünk:

»Először is, egy nagyon képzett piszkos ember vagyok. Nemcsak a középiskolát végeztem el, hanem egyetemi diplomám és számos orvosi képesítésem van. Tehát a megjelenésem alapján azt feltételezni, hogy műveletlen vagyok, tudatlanság.

Másodszor pedig, ha azt mondod a lányodnak, hogy maradjon az iskolában, mert nekem tetoválások vannak a karomon, akkor az elfojtja a kreativitását és gátolja a képzeletét, ahogy fejlődik. Én büszke vagyok a tetoválásokra és műalkotásokra, amiket Forrest Bateman festett a testemre. Ez az én országomban a büszkeség kifejezése, és a többszörös harci bevetéseké, amelyekben orvosként részt vettem.

Végül az építőipart választottam, és büszke vagyok arra, hogy azt mondhatom, Amerikát építem. A munkám minden napját élvezem. Amikor otthagytam a szolgálatot, megpróbálkoztam irodai munkával is, de az egyáltalán nem tetszett. Élvezem, hogy kint a szabadban, a két kezemmel dolgozhatok.«”

Andy elmondta, hogy bár a munkája azt jelenti, hogy néhány napig piszkos, ám közben biztosítja családja megélhetését. Az pedig, hogy hogy néz ki, semmilyen összefüggésben nem áll intelligenciájával és képzettségi fokával.

Kioktatását többpontos összefoglalóval zárta:

  1. Ne ítélj meg embereket első pillantásra.
  2. Tedd azt, amit szeretsz és élvezel, és az nem lesz munka.
  3. A kékgalléros munkák a legjobbak. Remekül fizetnek, és nem jönnek örökké az árcédulával.
  4. Fontos az oktatás, de az egyetem sem garantál semmit.
  5. Tapasztalat, kemény munka és elhivatottság. Ezek kellenek a sikeres pályafutáshoz.
  6. Ne legyél s***fej szülő, aki s***fejnek neveli a gyerekeit.
  7. Amikor valakinek az intelligenciáját és képzettségét próbálod megsérteni, közben ne hagyd, hogy kioktasson egy piszkos ember.
  8. Le kell zuhanyoznom.

Mirror

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top