nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Hét évet kapott az apa, aki úgy megrázta két hónapos kisfiát, hogy az belehalt

Hét évet kapott az apa, aki úgy megrázta két hónapos kisfiát, hogy az belehalt

Korábban a kislányának is maradandó károsodást okozott. Az ítélet nem jogerős.
NLCafé
f Ajánlom

Hét év börtönbüntetésre és nyolc év közügyektől eltiltásra ítélte első fokon az Egri Törvényszék hétfőn azt a férfit, aki 2016 júniusában olyan súlyosan bántalmazta két hónapos csecsemőjét, hogy az meghalt.

A vádlottnak és élettársának 2016 márciusában született meg a szóban forgó, második gyermeke. Két évvel ezelőtt, június elsején a vádlott, élettársa és a kisfiuk egy ágyban, egymás mellett aludtak, amikor a gyerek felsírt. Erre csak az apa ébredt fel, aki felkelt, és tápszert készített a fiának. A baba azonban nem evett belőle, csak sírt tovább. Az apa ekkor megpróbálta megnyugtatni a gyereket, de amikor ez nem sikerült, egyre ingerültebb lett.

Végül dühében nagy erővel megrázta a kisbabát, és véletlenül beleverte a fejét az egyik bútorba. Ezután elaltatta a halkan sírdogáló gyereket, majd visszafeküdt aludni. Hajnali három óra körül a gyerek rosszul lett, ezért négy órakor a szülők elvitték őt az orvosi ügyeletre – ott azonban már csak a halál tényét tudták megállapítani.

Az ítélet megállapításakor a bíróság figyelembe vette, hogy a férfinak volt egy korábbi gyerekbántalmazási ügye is: első gyermeke, egy kislány születése után is nehezen viselte a gyakori sírást, ezért lobbanékony, ingerlékeny természetű volt ebben az időszakban. A kislányt három hónapos korában, 2015 márciusában, majd május végén is ismeretlen eredetű koponyaűri vérzéssel szállították kórházba.

A kislány júniusban került haza a kórházból a szülőkhöz. Nem sokkal később, június 12-én a férfi úgy próbálta megnyugtatni a gyereket, hogy felemelte őt, a kislány feje azonban az apa gondatlansága miatt közepes erővel nekiütődött valaminek, ami miatt a kislány az intenzív osztályra került koponyatöréssel. Sérülése maradandó fogyatékosságot okozott. A gyámhatóság az eset után a kislányt először hivatásos nevelőszülőknél, majd a nagymamánál helyezte el.

A férfit gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés vétsége és halált okozó testi sértés bűntette miatt ítélték el, nem jogerősen. Az ügyész az ítéletet tudomásul vette, a vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan a kiszabott büntetés enyhítése érdekében fellebbezést jelentettek be. A bíróság a vádlott előzetes letartóztatását fenntartotta.

Megosztás Facebookon