Család

Hős! Elkapta az ablakpárkányba kapaszkodó kisfiút

Hősként ünneplik a 29 éves Zahreddine Bahrit Essexben, miután megmentett egy kisgyereket, aki egy társasház első emeleti ablakpárkányába kapaszkodott már ki tudja, mióta.

A 29 éves, tunéziai származású Zahreddine Bahri épp a mecsetbe indult az angliai Basildonban, amikor egy társával észrevette, hogy egy gyerek bizonytalanul lóg egy társasház első emeleti ablakának párkányáról. Miután megálltak a kocsival, átugrott egy kerítést, és még az előtt elkapta a fiút, mielőtt földet ért volna. Az életmentés közben ő is megsérült.

Zahreddine elmondta: „A mecsetbe mentem, amikor észrevettem, hogy egy pár nagyon néz valamit. Tudtam, hogy valami nincs rendben, és rájöttem, hogy egy három éves fiú lóg az ablakpárkányon. Az jutott eszembe, hogy mindjárt leesik.

Nagyon féltem, és elképzeltem, hogy a saját kislányom az, így azonnal megállítottam az autót. Kiszálltam, átfutottam egy kerten, átugrottam egy kerítést, és már ott is álltunk egy másik emberrel a gyerek alatt, aki szintén segíteni jött.

Megkértük, hogy próbáljon meg visszamászni, de túl fáradt volt. Nem tudom, mennyi ideig lóghatott már ott. Ezt követően a gyerek két percen belül elengedte a párkányt, és szerencsére pont a karomba esett, egyáltalán nem sérült meg. Szerencséje van, hogy ott voltunk és elkaptuk” – mondta a helyi hős.

„A kiérkező rendőrök azt mondták, hogy a kisgyerekre biztos halál várt volna, ha leesik, és fejjel ér földet. Megköszönték, amit tettünk. Nagyszerű érzés, sosem gondoltam, hogy ilyen történik velem.”

Pedig a hőstett végrehajtása közben maga Zahreddine Bahri is megsérült: amikor a gyerek ráesett, a karja kificamodott, három hétig kell pihentetnie.

Az ügyben a szociális szolgálat is vizsgálatot indított.

SWNS

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top