Család

Végre szerető otthonra talált a kopasz kutyus

A kezdődő agytumora és bőrbetegsége miatt szinte kopasz, tizenkét éves kiskutyára tíz hónapja találtak rá az austini állatmenhely munkatársai.

A texasi Austinban lévő állatmenhely munkatársai először attól féltek, hogy nem lesz könnyű gazdit találniuk Astrónak. A kiskutya ugyanis nagyon rossz állapotban volt, amikor rátaláltak: alig volt szőre egy csúnya bőrfertőzés miatt, és olyan hosszúra nőttek az utcai csavargás alatt a körmei, hogy már fájdalmat okozott neki a járás. Új nevelőszülei azonban úgy gondolták, hogy megpróbálnak rajta segíteni, amíg valaki tartósabban örökbe nem tudja fogadni. 

Bár Astro rendkívül félénk maradt, és alig akart kimozdulni a ládájából, miután a Kalk házaspár hazavitte, mégis szemmel láthatóan értékelte, hogy végre egy biztonságos, szerető otthonban élhet. A Harvey hurrikán aztán az esélyét is végképp elsöpörte annak, hogy Astro belátható időn belül állandó gazdikhoz kerüljön. Így ideiglenes nevelőszülei úgy döntöttek, hogy végleg örökbe fogadják, egyúttal megkezdték Astro orvosi kezelését is. Sok megpróbáltatás után mostanra még mindig nem nőtt teljesen vissza a kiskutya szőre, ám legalább már biztonságban mozog a házban, és elkezdett kötődni örökbefogadóihoz.

(Forrás: Thedodo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top