Család

Nem tud elég hálás lenni gazdájának a haláltól megmentett pitbull

Mivel egy korábbi incidense miatt nem találtak örökbefogadót Polónak, a pitbullnak, az állatmenhelyen már beütemezték elaltatását. Ám néhány lelkes önkéntes és hivatásos állatvédő ebbe nem volt hajlandó belenyugodni.

Egyszer már szerencséje volt Polónak, a 4 éves, Philadelphia utcáin összeszedett pitbullnak. Örökbe fogadta egy család, akiknél jól helye lehetett volna, de a kutyus „elszúrta” azzal, hogy nem jött ki a macskájukkal, illetve a szomszéd kutyáját is gyakran megkergette. Miután Polo visszakerült a menhelyre, ilyen előzménnyel már senki nem akarta örökbe fogadni.

Néhány önkéntes és Laura Miller, egy helyi állatmentő szolgálat vezetője azonban nem volt hajlandó belenyugodni ebbe.

Azt gondoltam, nem lehet, hogy ennek az eleven kutyusnak azért kelljen meghalnia, mert egyszer hibázott

– mondta Laura.

Ahogy teltek a napok, és még mindig senki nem jelentkezett Polóért, egyre közelebb került az elaltatásának időpontja. Végül Laurának a legeslegutolsó napon sikerült ideiglenes nevelőszülőt találnia egy kutyatréner személyében.

Az új gazdi szerint Polo szemeibe volt írva a hála, amikor kiléptek a menhely kapuján, és azóta is összevissza nyalogatja befogadója kezeit, illetve állandóan csóválja a közelében a farkát.

(Forrás: The Dodo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top