Család

5 nagy különbség a férfiak és nők között

Borzasztó sok időt töltünk azzal, hogy a nők nem értik a férfiakat, és a férfiak nem értik a nőket. Évszázadok óta így megy, és valószínűleg már nem is fog változni, de könnyíthetünk a dolgunkon, ha észben tartjuk a következő öt nagy különbséget.

1. A férfiak és nők máshogy fejlődtek

Ez pusztán biológia. A férfiak agya úgy fejlődött az evolúció során, hogy a munkára – vadászatra és védelmezésre – alkalmas legyen. Ahhoz, hogy el tudja a férfi látni a feladatait, fel kell függesztenie az empátiáját, és villámgyorsan alkalmazkodni az új helyzetekhez. Közben a nők agya más szerepekre készült: szülésre és a közösségi környezet megteremtésére. Ezért alakulnak ki egy párkapcsolatban olyan konfliktusok, hogy a nő gyakran empátiát, beszélgetést szeretne a párjától, ám ezt a férfi kritikának veszi, mert nem ugyanakkora az empátiája, mint a nőnek.

2. A fejlődés megnehezíti az életünket

Mivel a jelenlegi környezetünk és életünk jelentősen eltér attól, amire teremtve lettünk, komoly nehézségekkel kell szembenéznünk. A férfiak már nem igazán vadásznak a túlélésért, és a nők sem ragaszkodnak az eredeti anyaszerephez. Ami teljesen rendben van, csakhogy közben ez vezethet olyan belső feszültséghez, ami a kapcsolatban is felboríthatja a harmóniát.

3. Különbözik a romantika definíciója a fejünkben

Más álláspontról indul a férfi és a nő a két nagy témakörben: szexben és romantikában. Például a férfiak négyszer olyan gyakran gondolják azt, hogy a szex és az intimitás ugyanazt jelenti, mint a nők. És több tanulmány már azt is alátámasztotta, hogy a férfiak hamarabb lesznek szerelmesek, mint a nők.

El kell fogadni, hogy a férfi és a nő fejében más a romantikus kapcsolat definíciója, ezért olyan fontos a párok között a kommunikáció.

férfiak nők különbségek

Képünk illusztráció – Forrás: Unsplash

4. Nem minden forog a nemek körül

Többek vagyunk, mint csak férfiak vagy csak nők, különálló személyiségek vagyunk mind. Úgyhogy amikor evolúciós különbségekről beszélünk, akkor bele kell számolnunk az egyéni jellemzőket is. Mert ugye minden egyes ember különbözik egymástól, nem csak a férfiak és a nők.

5. A férfiak és nők kapcsolata fejlődik

A hosszútávú párkapcsolatban élők tudják a legjobban, hogy mennyit tud fejlődni egy kapcsolat az évek során. Gondolj csak bele, hogy ha összeházasodnak a 20-as éveikben, nem maradhat ugyanolyan a kapcsolatuk 60 éves korukig. Minden nagy életeseménynél jelentős fejlődésen kell átesniük ahhoz, hogy együtt maradjanak. Ha nem hajlandók lépést tartani egymással, akkor nem sok esély van a boldog, közös jövőre.

Yourtango

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top