Család

„Olcsóbb nekem, ha téged tartalak” – 7 mondat, amit ne mondj a feleségednek

Nyilván nem minden férfi mondja ezeket a mondatokat, de sajnos elég sok esetben elhangoznak a férjek szájából egy házasságban.

1. „Sosem hittem volna, hogy ilyen sokáig házasok leszünk”

Lekicsinylő, megalázó megjegyzés, aminek nincs helye egy jó házasságban. Azt sugallja, hogy a nő nem elég jó a férjének, ha pedig így van, akkor minek marad mellette?

2. „Megváltoztál”

Friss hír: mindenki változik az évek során, fejlődésnek hívják. Egy házasságban mindkét fél fejlődik a maga útján. Ezt a „megváltoztál” dumát akkor veszik elő a férfiak, amikor a nőt akarják okolni a párkapcsolati problémákért. Célravezetőbb, ha egyenesen kommunikálod a gondjaidat a párod felé.

3. „Dehát a Béla felesége megengedi neki, hogy…”

Egy férj nem gyerek, hogy bármit is meg kelljen neki engedni. Az ilyen kijelentések csak arra jók, hogy passzív-agresszívan kicsikarja a feleségből a beleegyezést valami olyanba, amit nem szeretne.

4. „Tudtad, milyen vagyok, amikor összeházasodtunk”

Ezzel tulajdonképpen azt mondja a férfi, hogy nem is akar változtatni, kompromisszumot kötni, és hagyja őt békén mindenki a fejlődéssel.

5. „Nem megyek párterápiára”

A férfiak különösen berzenkednek a párterápiától, mert nehogy már egy idegen mondja meg, hogyan lehetnének jobb férjek. Márpedig az az idegen jó eséllyel észrevesz olyan problémákat a párok között, amiket a kapcsolaton belül szem elől tévesztenek. Nem arról szól a párterápia, hogy a terapeuta sorolja a házaspár hibáit, hanem segítség abban, hogy ne legyen köztetek feszültség.

6. „A családod teljesen bolond”

Lehet, hogy a feleség is azt gondolja, hogy néha őrültek a családtagjai, de a férj kívülállóként jobb, ha nem szidja azokat az embereket, akiktől a feleség származik, mert ezzel őt magát is kritizálja.

7. „Olcsóbb nekem, ha téged tartalak”

Például akkor válaszolja ezt a férj, amikor szóba kerül, hogy takarítónőt szeretne a feleség, hogy segítsen neki a házimunkában. Vagy amikor csak el szeretne menni étterembe néha. Ugye mindenki érzi, mennyire megalázó ez a kijelentés?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top