nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
6 hiba, ami azonnal tönkreteszi a kapcsolatot

6 hiba, ami azonnal tönkreteszi a kapcsolatot

Nem könnyű műfaj fenntartani egy jó párkapcsolatot, de ha ezt a hat hibát elkerülöd, már akkor jobb eséllyel lesz hosszú és boldog a közös élet a pároddal.
Avatar
K.G.
f Ajánlom

1. Bizalmi problémák

A bizalom és az intimitás tart össze egy párkapcsolatot, de közben ez a kettő az, amit a legnehezebb kiérdemelni és megtartani. A leggyakoribb ok a bizalomvesztés mögött az, hogy nem beszélik át a párok a problémáikat, így ezek megoldatlanul rombolhatják a kapcsolatot. Idővel aztán ezek a problémák beszivárognak a mindennapokba, állandó gyanakvást és kételkedést eredményezve.

2. Hűtlenség és féltékenység

Az érzelmi és a fizikai hűtlenség romboló hatással van a kapcsolatra, ezt talán mindenki tudja. Az viszont lehet, hogy új információ, hogy állítólag a párkapcsolatok majdnem fele a hűtlenkedés miatt fut zátonyra. Persze sokan azt választják, hogy a megcsalás után is együtt maradnak, de gyakran lélekben nem sikerül megbocsátani a másiknak, és onnantól kezdve állandó féltékenységben és bizalmatlanságban élnek.

3. Kommunikációs nehézségek

Senki sem gondolatolvasó, hogy tudja, épp mit szeretnénk tőle, ha viszont elvárják egymástól a párok, hogy szavak nélkül is találja ki a másik, mire gondolnak, akkor az könnyen vezethet elmagányosodáshoz a kapcsolaton belül. Ha nincs megfelelő kommunikáció a párok között, akkor gyakoribb a félreértések miatti konfliktus is, ami szintén tovább mérgezi két ember között a viszonyt.

párkapcsolat hibák szakítás

Képünk illusztráció – Forrás: Unsplash

4. Egyensúly hiánya

Akkor következik be az egyensúly felborulása, amikor a párok nem a párkapcsolatukat helyezik az első helyre, hanem inkább más embereket vagy helyzeteket részesítenek előnyben. Ilyen eset például, amikor megszületik az első gyerek és hirtelen a férj már nem is lesz annyira fontos a feleség számára. Vagy amikor a férj a munkahelyi problémák miatt nem törődik a feleségével.

5. Különbözőségek

Bár azt mondják, az ellentétek vonzzák egymást, azért nem árt észben tartani, hogy a túl nagy ellentétek egyszerűen csak nem tudnak jól együttműködni egy párkapcsolatban. Ha radikálisan különböznek egymástól a párok, akkor az egyiknek mindig túl nagy kompromisszumot kell kötnie ahhoz, hogy együtt is jól tudják érezni magukat.

6. Bántalmazás

A bántalmazás semmilyen formája sem elfogadott egy párkapcsolatban. Tiszteletlenség, érzelmi terror, dühkezelési problémák – nem vetnek véget a kapcsolatnak hirtelen, de ahogy telik az idő együtt, úgy mélyítik egyre jobban a szakadékot a párok között.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon