nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Így spórol vagyonokat a családi utazásaikra egy kétgyermekes anyuka

Így spórol vagyonokat a családi utazásaikra egy kétgyermekes anyuka

Két kisgyerekkel sem kell befejezni a világ felfedezését, ahogy azt egy fiatal kreatív anyuka, Olivia White példája is mutatja. Ráadásul néhány trükkel Olivia szerint az is kiküszöbölhető, hogy vagyonokat kelljen költeni az utazásokra.
nlc
f Ajánlom

Egy kétgyermekes fiatal anyuka állítása szerint évi 30 ezer dollárt spórolt a családi nyaralásokra, méghozzá mindössze néhány egyszerű trükk alkalmazásával. Olivia mindig is imádott utazni és erről gyermekei születése után sem akart lemondani. Két kisgyerekkel azonban már szűkösebbé vált a családi kassza, ezért sokkal jobban megnézi, milyen tételeken takaríthat meg pénzt.

Például soha nem utazási irodán vagy online szállásközvetítő oldalakon foglal, hanem ezeket csak tájékozódásra használja, és közvetlenül lép kapcsolatba a szálláshelyekkel. Gyakran köt kompromisszumokat, mert mint mondja, úgysem a szobára, hanem a meglátogatott város nyújtotta élményekre fognak később emlékezni. Az úti cél és az időpont kiválasztásában is igyekszik mindig rugalmas lenni, mert tapasztalatai szerint ezeken lehet a legtöbb pénzt spórolni.

Nem ragaszkodnak egyetlen légitársasághoz sem, az ár alapján váltogatnak. Tavaly például az egyik társaság 1400 dollárért szállította őket Új-Zélandra, míg egy nevesebb céggel ugyanez az út a duplájába került volna a családnak.

Olivia lelkes gyűjtője a szállás- és repülési kuponoknak, ezek is jelentős kedvezményeket biztosítanak nekik. Csakúgy, mint a praktikus pakolás, amelynek hála, egyrészt nem szakadnak meg a cipekedéstől, másrészt nem kell extra díjat fizetniük a poggyászokért. 

(Forrás: Dailymail)

Megosztás Facebookon