nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
A gyerek tőled tanulja el, milyen egy párkapcsolat – tapasztalt szülők tanácsai

A gyerek tőled tanulja el, milyen egy párkapcsolat – tapasztalt szülők tanácsai

Amikor egy babával bővül a család, az bizony nagy próbatétel minden párkapcsolat számára. Az új élethelyzet új kihívásokat hoz, ezért is érdemes a tapasztalt szülők párkapcsolati tanácsait megfontolni.
K.G.
f Ajánlom

1. A kommunikáció a legfontosabb

Beszéljetek egymással bármiről és mindenről. Lehet, hogy nincs annyi időtök egymásra, mint eddig, de épp ezért sokkal fontosabbá válik a kommunikáció köztetek. A problémákat át kell beszélni, a családi döntéseket meg kell hozni, az időbeosztást egyeztetni kell. És a legfontosabb, hogy meg kell osztanotok egymással az életetek apró örömeit. A kommunikáció olyan, mint egy izom: elsorvad, ha nem használjátok a párkapcsolatban.

2. Ne tartogasd a haragot

A legjobb párkapcsolatban is vannak súrlódások és konfliktusok, ha ezek miatt tartogatjátok magatokban a haragot, az belülről fog felemészteni titeket. Ha viszont megbeszélitek, azzal kihúzhatjátok a tüskéket. Nemcsak a kapcsolat érdekében, hanem azért is érdemes erre figyelni, mert a gyerekeknek elképesztően érzékeny radarjaik vannak és megéreznek minden feszültséget a szüleik között.

párkapcsolat tapasztalat tanács

Képünk illusztráció – Forrás: Unsplash

3. A gyerekek tőletek veszik a párkapcsolati mintát

Amit apától és anyától látnak, annak alapján definiálják a normális párkapcsolatot magukban, meghatározó lesz az egész életükben. Ezért is muszáj a kapcsolatotokon dolgozni, minél jobbá tenni és elérni a lehető legegészségesebb párkapcsolatot, amit aztán eltanulhat a gyerek. Mutassátok meg neki, hogyan kell egymást szeretni, támogatni, és hogyan kell jól megoldani a konfliktusokat.

Megosztás Facebookon