Család

„Utálom anya telefonját” – százezrek osztják a 8 éves kisdiák szívszorító dolgozatát

A diákoknak arról kellett írniuk, melyik az a találmány, amit egyáltalán nem szeretnek. 21-ből 4-en az okostelefont választották.

Pillanatok alatt bejárta az internetet egy louisianai iskola másodikos kisdiákjának dolgozata, amellyel az okostelefonfüggőségre hívta fel a felnőttek figyelmét.

A dolgozatot Jen Adams Beason tanítónő osztotta meg, aki arra kérte a gyerekeket, hogy írjanak fogalmazást egy olyan találmányról, amelyet egyáltalán nem szeretnek. Nem kis meglepetésére a 21 tanulóból négyen is az okostelefonról írtak. Az egyik megosztott dolgozat azt emelte ki, hogy a szülei túl sokat lógnak a telefonjaikon.

Nem szeretem a telefonokat, mert a szüleim egész nap csak a telefonjukkal vannak elfoglalva. A telefon néha nagyon rossz szokássá válhat. Utálom anya telefonját, azt kívánom, bárcsak ne is lenne neki

– írta a kisdiák, aki a szöveg alatt egy kis rajzzal is nyomatékosította, mennyire gyűlöli az okostelefonokat. A bejegyzés már csaknem 260 ezer megosztásnál jár.

Az elmúlt években számtalan tanulmány megjelent már arról, mennyire komoly függőséghez vezethet az okostelefonok folyamatos használata. Nemrég kiderült például, hogy Magyarországon a 3 évnél fiatalabb gyermekek 42 százaléka rendszeresen használ valamilyen okoseszközt, kisiskolás korra pedig ez a szám 89 százalékra nő.

Egy másik felmérésből az is kiderült, hogy a magyarok 29 százaléka tartja magát telefonfüggőnek, az emberek kétharmada lefekvés előtt is a mobilját nyomogatja, 45 százalékuk pedig ébredés után is egyből a telefon után nyúl, sőt a válaszadók harmada még a vécére is magával viszi a mobilt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top