Család

Lecsukják az anyát, mert házasságra kényszerítette a lányát

A lánynak röviddel a 18. születésnapja után kellett hozzámennie a férfihoz, aki 13 éves korában teherbe ejtette.

2012-ben egy asszony Nagy-Britanniából Pakisztánba vitte 13 éves lányát, és feleségül ígérte egy akkor 29 éves férfinak. A férfi szexuális kapcsolatot létesített a lánnyal, aki teherbe esett, majd a szigetországba visszatérve abortuszt hajtottak végre rajta.

2016-ban aztán az anya nyralás ürügyén újból Pakisztánba utazott a lányával, ám amikor megérkeztek, közölte vele, hogy hozzá kell mennie a nála 16 évvel idősebb férfihoz. A lány tiltakozott, anyja azonban bántalmazta, és azzal fenyegette meg, hogy elégeti az útlevelét.

Az esküvőre röviddel a lány 18. születésnapja után került sor. A lányt rákényszerítették, hogy írja alá a hivatalos házasságkötési dokumentumokat.

Miután a bíróság elrendelte a lány visszatérését Pakisztánból, anyja fekete mágiával fenyegette meg, ha bárkinek is elmondja, hogy mi történt vele. A lány azonban segítséget kért.

Az ügyben kedden született meg a bírósági ítélet: a bíróság 4 és fél év börtönbüntetésre ítélte az anyát. Nagy-Britanniában ezzel ő lett az első olyan személy, akit házasságra kényszerítés miatt ítéltek el.

Az aktivisták szerint az ítéletnek erős üzenete van az olyan családok számára, amelyek házasságba akarják kényszeríteni a lányaikat és az áldozatok számára is, hogy merjenek beszélni. 

aol

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top