nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Ennyi lesz az ösztöndíj a következő tanévben

Ennyi lesz az ösztöndíj a következő tanévben

Továbbra is 40 ezer forint lesz havonta a nemzeti felsőoktatási ösztöndíj összege, amelyet 10 hónapig kaphatnak a legtehetségesebb hallgatók.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Nem változik a nemzeti felsőoktatási ösztöndíj – korábbi nevén a köztársasági ösztöndíj – összege. A kiemelkedő teljesítményű hallgató továbbra is havi 40 ezer forintot kaphatnak 10 hónapon keresztül – írja az Eduline.

A nemzeti felsőoktatási ösztöndíjra államilag támogatott és önköltséges hallgatók is pályázhatnak. A juttatást azonban csak a nappali tagozatos alapszakon, osztatlan szakon tanulók vagy mesterszakosok kaphatják meg. Az is feltétel, hogy legalább két félévre bejelentkeztek, és minimum 55 kreditet szereztek.

Az ösztöndíjat az érintett hallgatók 0,8 százaléka kaphatja meg, de egy-egy felsőoktatási intézményben legalább egy diák felveheti a támogatást.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon