nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Autóra ragasztott üzenet mentette meg a vesebeteg anya életét

Autóra ragasztott üzenet mentette meg a vesebeteg anya életét

Nem találtak donort a súlyos vesebetegségben szenvedő anyának, de az ablakra ragasztott felhívásra évek után jelentkezett egy megmentő.
NLCafé
f Ajánlom

Az amerikai Phyllis Pintónál négy évvel ezelőtt policisztás vesebetegséget diagnosztizáltak. A kétgyermekes anya a negyedik stádiumban volt, a következő fokozatnál teljesen leáll a vese. Mivel dialízist nem lehetett nála alkalmazni, donorra volt szüksége.

Körbekérdezték a családot és a rokonokat, de senki sem volt alkalmas donornak. Ekkor a férj, Luis Pinto elkeseredésében egy feliratot ragasztott a kocsija hátsó ablakára, amelyen azt állt: a feleségemnek vesére van szüksége, nullás vércsoport. És kiírta a telefonszámukat is. Korábban ugyanis arról olvasott, hogy valaki így talált donort.

Mindez négy évvel ezelőtt történt, többen hívták is, volt aki Dubajból szeretett volna segíteni. Ám amikor a transzplantációhoz szükséges papírokat kellett volna kitölteni, alábbhagyott a lelkesedés.

Amikor Heather Johnson telefonált, azt hitték, megint csak az idejüket vesztegetik. De kiderült, hogy a nő fia is vesebetegségben szenved, ezért mélyen megérintette a család ügye. Ráadásul a közelben, 45 percre lakott a kórháztól Észak-Karolinában, és minden orvosi vizsgálat alkalmasnak ítélte donornak.

A transzplantációra végül a héten került sor, mindkét nő jól van.

Nem hiszem, hogy különleges dolgot tettem, inkább úgy érzem, isten akarta, hogy segítsek neki. Nem olyan nagy ügy az egész

– mondta a veséjét adó Heather Johnson.

Phyllis persze nem győz hálálkodni neki, és úgy érzi, nincs semmi olyan a világon, amivel visszafizethetné a segítségét. Ám mostantól a családtagjának, az új testvérének tekinti megmentőjét, akiről élete végéig gondoskodni fog.

(Yahoo)

Megosztás Facebookon