Család

A dolgozó anyák fiai kétszer annyi házimunkát végeznek egy kutatás szerint

A dolgozó anyák profik lesznek a feladatok delegálásában. Kénytelenek sokkal több feladatot osztani a gyerekeikre, ha nem akarnak belefulladni a munka mellett a házimunkába.

Egy új kutatás szerint azok a fiúk, akik dolgozó anyák mellett nőnek fel, kétszer annyi házimunkát végeznek felnőtt korukban, mint azok, akiknek az anyukájuk otthon volt gyerekkorukban.

A Work, Employment and Society című újságban megjelent tanulmányban 29 országban 100.000 embert vizsgáltak a dolgozó anyaság hatásait kutatva. Az eredményben leírták, hogy a dolgozó anyák fiai sokkal inkább szem előtt tartják felnőtt korukban az egyenlő munkamegosztást a párkapcsolatban.

dolgozó anya fiúk házimunka

Képünk illusztráció – Forrás: Profimedia

Talán ez az eredmény is segít abban, hogy javuljon kicsit az átlag, és ne legyen az anyák 57 százalékának a nyakában a teljes háztartás – ahogy az kiderült egy előző kutatásból. És ne csupán 34 százalékuk mondja azt, hogy a párjával megosztják a ház körüli feladatokat.

Érdekes: ugyanebből a tanulmányból az is kiderül, hogy a dolgozó anyák lányai viszont kevesebb házimunkát végeznek, mint a párjuk, valószínűleg azért, mert többet dolgoznak, és általában vezető beosztást töltenek be.

De azért ne keseredjenek el azok az anyák sem, akik úgy döntöttek, hogy nem mennek vissza dolgozni, és főállásban gyereket nevelnek, mert természetesen ennek a döntésnek is rengeteg előnye van a gyerekekre nézve.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top