Család

Kiderült a 17 éves csodagyerek titka, valójában 25 éves csaló volt

Nem csodagyerek volt a 17 éves Rashun Richards, aki sikert sikerre halmozott a középiskolás kosárcsapatban, hanem egy 25 éves csaló.

Rashun Richardst eddig mindenki csodagyereknek tartotta, mert a középiskolai kosárcsapatban egy meccs alatt 30-nál is több pontot tudott dobni. Pályája remekül ívelt felfelé: télen a rájátszásig juttatta a csapatát, és az év támadójának is megválasztották. 

Most viszont kiderült a titok. Richards igazi neve Sidney Gilstrap-Portley, és nem 17 éves, hanem 25. A csodagyereknek tűnő csaló azt állította magáról, hogy a Harvey hurrikán elől kellett menekülnie, és hajléktalanná vált, ezért nem kérte el az iskola kilenc hónappal ezelőtt az igazolványait. A férfit 9 hónappal később egyik korábbi edzője buktatta le.

Forrás: Dallas megyei börtön

A csalót rendőrség őrizetbe vette, és közokirat-hamisítás miatt indítottak ellene eljárást, de erős a gyanú, hogy összejött egy 14 éves diáklánnyal is.

Christopher Bayer, a dallasi Hillcrest High School igazgatója azt mondta a Dallas Newsnak, hogy a férfi átverte őket, és ez nagyon fáj nekik. Amikor meghallotta a hírt, úgy érezte, mintha arcul csapták volna. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top