Család

Milliókat rejtő széfet talált a hátsó kertjében – videó

Felkopaszodott fáit akarta kivágni és bambuszokat ültetni a helyére egy amerikai férfi, amikor egy rozsdás dobozt találtak a munkásai a fák tövében. Kiderült, hogy egy széfet találtak, amit ott helyben ki is nyitottak. Mindenki megdöbbent a tartalma láttán.

Matthew Emanuel négy éve él azon a telken, amelynek végében tereprendezést tartott a napokban: felkopaszodott fáit bambuszra cseréltette, amikor a munkások egy nagy, rozsdás fémdobozt találtak a fák mögött.

Miután teljesen kiásták, akkor látták csak, hogy egy széffel van dolguk. A mackót a helyszínen kinyitották, és teljesen ledöbbentek a látványon. Valódi kincsek: aranyékszerek, gyémántok és rengeteg készpénz hevert a széf alján.

Kötegekben álltak a százdollárosok, amelyek a nedvesség miatt nagyon rossz állapotban vészelték át az elmúlt éveket. Emanuel végül 16 ezer dollárt tudott megszámolni, a többi köteget inkább nem piszkálta, de szerinte még vagy 5 ezer dollárnyi készpénz lehet összetapadva.

A pénz mellett nagy mennyiségű, aranyból és gyémántból készült ékszert, illetve egy mappát talált, amelyről sikerült beazonosítani egy címet, mégpedig egy néhány házzal arrébb lévő, State Island-i házét.

Matthew Emanuel meglátogatta a szomszédját, és megkérdezte, hogy rabolták-e ki valaha. Az idős férfi ekkor beszámolt neki egy „nindzsa betörőről”, aki kitépte a széfet a falából, majd mikor a rendőrök megjelentek, elfutott. Valószínűleg menekülés közben hagyta ott a széfet Emanuel kertjében.

Emanuel szerint szomszédjai teljesen ledöbbentek, amikor elárulta, hogy megtalálta az évekkel ezelőtt ellopott széfet és annak teljes tartalmát.

ABC NEWS

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top