Család

Átverésnek tűnik a Spar bőröndös akciója

Egy hetvenhárom éves néni kellett hozzá, hogy a GVH vizsgálatot indítson a Spar matricagyűjtős akciójában elérhető nyeremények miatt. Úgy tűnik, az áruházlánc kissé drágán árulja a gurulós bőröndöt.

Remek ajánlatnak tűnik a Spar legújabb hűségpontgyűjtős akciójában elérhető gurulós bőrönd, amit az áruházlánc 49 999 forint helyett csupán 20 299-ért, plusz 20 matricáért ad a vásárlóinak. A bőrönd megtetszett egy 73 éves nyugdíjas nőnek, aki saját bevallása szerint nem ért az internethez, de két perc alatt megtalálta ugyanazt a táskát a német Amazonon 54,95 euróért, durván 17 ezer forintért, ingyenes magyarországi házhoz szállítással.

A Spar 100. franchise üzlete Zuglóban.  MTI-fotó: Máthé Zoltán

Az esetről beszámoló 444 leírja, hogy ugyanez a táska 83,91 fontért, vagyis 30 250 forint plusz postaköltségért kapható a brit Amazonon, ami bár drágább, mint a Spar akciós ajánlata, az eredeti árnál mégis lényegesen olcsóbb.

A 444 megkereste az ügyben a Gazdasági Versenyhivatalt, amely a 73 éves nyugdíjas levelét panasznak értékelte, és vizsgálatot ígért az ügyben. Megnézik majd, hogy a közölt nem akciós, magasabb árat korábban ténylegesen alkalmazta-e a vállalkozás. A Spar szerint ők a táska gyártója, az Ellehammer márka által javasolt árakkal dolgoztak.

„A hűségpont nélküli ár a márka által javasolt fogyasztói ár, de a piacon és főleg az online piacon lehetnek ettől eltérő árak kereskedőnként, melyet a márka sem tud minden egyes eladási ponton ellenőrizni. A ténylegesen érvényesülő kiskereskedelmi ár nem feltétlenül egységes, eltérhet földrajzi régiónként, a különböző értékesítési csatornákban. Az ajánlott fogyasztói ár esetében – lévén hogy az ajánlás – a márka nem tudja garantálni, hogy az ajánlott ár mindenképpen érvényesül” – írta a Spar a 444-nek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top