Család

Bazsalikom is van az év fagyijában

Bejelentették, melyik cukrászda terméke lett 2018-as év fagylaltja.

Somogy megyéből jön az idei év fagylaltja, 2018-ban ugyanis a gyenesdiási Bringatanya cukrászának, 

Somogyi Renátának a bazsalikomos málnája lett a legjobb.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által szervezett versenyt kedden Szegeden tartották, a Virág cukrászdában. A megmérettetésen negyven cukrász hetvenkét fagylaltját szakmai és közönségzsűri pontozta négy kategóriában.
   
A tizenkét éve működő családi cukrászdában édesapjával és édesanyjával dolgozó Somogyi Renáta elnyerte a kézműves nívódíjat, és a fiatal szakember gesztenye vörösboros áfonyával fagylaltjának ítélték oda az I Love Szeged díjat is.
    

Az év fagylaltját a kézműves termékek közül választották, ezek természetes alap- és járulékos anyagokkal, tejes fagylaltok esetében főzött alappal és kizárólag saját készítésű öntetekkel, pasztákkal, díszítésekkel, a hagyományos technológiai sorrendet betartva készültek, bemutatva a cukrász tudását és kreativitását.
    
A második kategóriában induló cukrászdák, fagylaltozók már használhattak fagylaltbázist, illetve gyári önteteket. Ezek között Pálfi Attila, a Balatonmáriafürdőn működő Florida fagyizó cukrászának kesudió datolyalekvárral fagylaltja kapta az aranyérmet.
    

Az alapanyaggyártók és -forgalmazók versenyében az első helyet Andok Tamás (Aromitalia – Nectar Kft.) homoktövis fagylalt zabkeksszel és virágporral elnevezésű készítménye nyerte el.
    
Megválasztották az év „M” fagyiját is, a hozzáadottcukor-, glutén-, laktóz- és tejfehérjementes finomságok között Hajdú Zoltán (Ken Carpathia Kft.) narancsos mandulafagylaltja lett a legjobb. A zsűri szerint ezek a termékek évről évre egyre jobb minőségűek, már csak a szakavatott kóstolók tudják megmondani, hogy cukorpótlóval készültek.
    
A közönségdíjat Sztaracsek Ádám (Jánoska cukrászda) Hunyadi gesztenyés fagylaltja kapta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top