Család

Férfiak őszintén: „Megbántam, hogy elvettem a feleségemet”

Az AskMen oldalon tették fel a kérdést, amire aztán névtelenül válaszolhattak a férfiak: „Miért bántad meg, hogy megházasodtál?” Fájdalmas és nagyon őszinte válaszok érkeztek.

1. Viszonzatlan szerelem
„Soha nem szeretett. Azért jött hozzám, mert remélte, hogy majd közben belém szeret. Időpazarlás volt.”

2. Máshogy képzelték a családot
„A feleségem hazudott nekem arról, hogy milyen elképzelései vannak a családról. Részben a gyerekkérdésről, de leginkább arról, hogy mi magunk hogyan legyünk egy család. Az ő definíciója szerint a mi családunkban egyenrangúként benne vannak a szülei is. Szerintem pedig nem így van.”

3. Megváltozott az esküvő után
„A feleségem személyisége teljesen megváltozott, amint kimondtuk az igent. Hirtelen sokkal kevesebb intimitás lett köztünk, és csak elvárásai voltak. Amikor megszületett a gyerekünk, akkor újra fordult egy nagyot, és már rá sem lehetett ismerni arra a nőre, akivel randiztam. Ha ilyennek ismerem meg, soha nem vettem volna feleségül.”

feleség házasság megbánás

Képünk illusztráció – Forrás: Unsplash

4. Követelőző és depressziós lett
„Amikor összeházasodtunk, akkoriban lett beteg az apja, majd meghalt, amiből sosem tudott igazán talpra állni a feleségem. Jár terápiára, kap a depresszióra gyógyszert, de semmit sem használ, csak elhízott, és semmi mást nem csinál egész nap, csak nézi a sorozatokat. A háztartást is nekem kell vezetni. Hálát adok az égnek, hogy nincs gyerekünk, és nem vettünk fel hitelt egy házra, mert szinte biztos vagyok benne, hogy el akarok válni. Nincs bennünk már semmi közös. Úgy érzem, mintha egy lusta, követelőző szobatársam lenne, teljesen külön utakon járunk.”

5. Nem ő volt az igazi
„Megbántam, hogy nem a megfelelő nőt vettem feleségül. Megbántam, hogy éretlenül és naivan vágtam bele a házasságba, és hogy csak egy nőt kerestem magam mellé, nem pedig az igazit.”

6. Nem lehetett boldoggá tenni
„Azt gondolta a feleségem, hogy majd boldog lesz, ha veszünk egy házat. Hát nem így lett. Ezt a házat már egyedül adtam el, és nagyot buktam rajta.”

7. Drogfüggő feleség
„A feleségem egyfolytában hazudozott, és kokainfüggő volt. Nem tudtam a függőségéről, amikor elvettem feleségül, annyira jól rejtegette előlem. A barátaim tudták, a kollégáim tudták, a családja tudta, mindenki tudta, csak én nem. Persze voltak jelek, csak nem vettem észre őket, inkább elhittem a hazugságait, mert szerettem. Két év házasság alatt 250 000 dollárral (66 millió forint) rövidített meg a hátam mögött, ekkor döntöttem úgy, hogy jobb lesz, ha elválunk. A mai napig függő. Soha ne házasodj össze olyan emberrel, aki bármilyen függőségben szenved.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top