Család

Megmentette leendő sógora életét a fociedző

Amikor baleset történt a pályán, a korábban mentősként dolgozó férfi pontosan tudta, mi a teendő.

Megmentette kapusa, egyben leendő sógora életét Horváth Roland, a Veszprémvarsány edzője. Történt ugyanis, hogy a Győr-Moson-Sopron megyei harmadosztályú Ikrény–Veszprémvarsány meccs első félidejében a kapus, Herendi Ákos összeütközött az ellenfél egyik játékosával, majd olyan szerencsétlenül ért földet, hogy rohamot kapott – írja a Bors.

Megpördült a levegőben, és a nyakára esett. Több percre elveszítette az eszméletét, felakadt a szeme, bevörösödött, és lemerevedve elkezdett rángatózni a földön. Nagyon szörnyű látvány volt

– nyilatkozta a balesetről Horváth Roland, aki szerencsére korábban mentős volt, jelenleg pedig tűzoltóként dolgozik, így pontosan tudta, hogyan segíthet játékosán: a csapattársak segítségével gyorsan stabil oldalfekvésbe helyezte Herendit, majd előrehúzta a nyelvét, nehogy megfulladjon.

A párom nem volt ott a helyszínen, így szerencsére nem látta, mi történt a testvérével, mert ijesztő volt. Azonnal értesítettem, és mint mindenkit, őt is lesújtotta a hír. A kórházba sietett utánunk, és estig ott voltunk Ákossal

– emlékezett vissza a megmentő.

Herendi egyébként agyrázkódást szenvedett, de szerencsére most már jól van. A balesetből az égvilágon semmire nem emlékszik:

A legelső emlékem az, hogy a kórházi ágyban fekszem egy nyakmerevítőben, és felettem áll a húgom és Roland. Szerencsésen megúsztam az egészet, és másnap haza is engedtek

– mondta, majd hozzátette: a legszívesebben már hétvégén a kapuba állna, de az orvosok azt mondták, most egy ideig pihennie kell.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top