Család

Hisztériának és képmutatásnak tartja a #metoo mozgalmat a gyerekerőszakoló Polanski

Képmutatásnak tartja a kiskorú megerőszakolásáért elítélt Roman Polanski a #metoo mozgalmat.

Interjút adott a Newsweek lengyel kiadásának a szexuális erőszak miatt jogerősen elítélt, de a büntetés elől azóta is menekülő Roman Polanski, amelyben a szexuális zaklatások ellen indult #meetoo mozgalmat is kritizálta.

Roman Polanskit 1977-ben tartóztatták le az Egyesült Államokban egy 13 éves lány bedrogozása és megerőszakolása miatt. A tárgyaláson a lengyel rendező bevallotta, hogy szexuális kapcsolatot létesített egy kiskorúval, ám az ítélet elől elszökött az államokból, és azóta sem tért vissza.

Tehát a kiskorú ellen elkövetett szexuális erőszak miatt jogerősen elítélt Roman Polanski szerint a #metoo mozgalom nem más, mint kollektív hisztéria és teljes képmutatás.

Szerinte az ehhez hasonló tömeghisztériák időről időre előfordulnak a társadalmakban, amikhez elsősorban félelemtől vezérelve mindenki csatlakozni akar. A gyerekmolesztáló rendező a #metoo mozgalmat ahhoz hasonlította, mint amikor egy diktatúrában a diktátor halálakor nyilvánosan gyászolnak az emberek, és mindenki sokat sír, de olyan sokat, hogy az már vicces.

Számára a #metoo mozgalom nem más, mint totális képmutatás.

Roman Polanski lengyel rendező a 70. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2017. május 27-én – MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

Polanski az interjút az előtt adta, mielőtt kiderült, hogy múlt héten az Oscar-díjakat is odaítélő Amerikai Filmakadémia kizárja soraiból a rendezőt. Polanski ügyvédje, Jan Olszewski szerint a Filmakadémia a kizárással pszichésen zaklat egy idős embert pusztán populista célok miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top