Család

9 éves kislány mentette meg a vakmerő fiatalok életét

Két fiatal a szegedi Belvárosi hídról akart a hordalékkal teli folyóba ugrani, de szerencsére egy 9 éves kislány észrevette őket, így meghiúsult a 15 méteres, vélhetően végzetes ugrás.

Egy 9 éves kislány mentette meg két szegedi fiatal életét, akik úgy gondolták, a szegedi Belvárosi hídról csobbannak egyet a kissé áradó, uszadékkal teli folyóba – számolt be a nem mindennapi esetről a Blikk.

A lap szerint a kislány édesapjával sétált, amikor feltűnt neki, hogy két fiú a híd acél szerkezetén végigfutó, 10 centis peremen egyensúlyozva közeledik a híd közepe felé. „Egyértelmű volt, hogy mi a tervük, de sokáig hezitáltak, nagyjából három percig pásztázták a vizet” – mesélte a lapnak a kislány édesapja, Krisztián, aki egyből tárcsázta a rendőrséget, de azért fotót és videót is készített az eseményről.

A Tisza felett átívelő, Szegedet és Újszegedet összekötő belvárosi híd – MTI Fotó: Soós Lajos

Voltak, aki már leugrottak a szegedi Belvárosi hídról

A rendőrök szerencsére még azelőtt kiértek, hogy a srácok a hat emelet mélységbe vetették volna magukat az uszadékfával és szeméttel teli folyóba. A Blikk szerint ekkor akciófilmbe illő jelenetnek lehettek szemtanúi azok, akik a helyszínen voltak, ugyanis a két lókötő menekülőre fogta a dolgot, de a szegedi rendőröket nem tudták lerázni, végül megbilincselve vitték be őket a kapitányságra.

A Csongrád Megyei Rend­őr-főkapitányság garázdasággal gyanúsítja a húsz- és huszonegy éves fiatalt – tudta meg a Blikk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top