Család

Parasztinak nevezte életmódját a tini, mert csökkentették a zsebpénzét

Egy Beverly Hills-i tini zsebpénzét ötödére csökkentették, amit nem nézett jó szemmel.

A 15 éves Nicolette nemrég a Dr. Phil című tévéműsorban panaszkodott arról, hogy havi 5000 dolláros (1 300 000) zsebpénze helyett annak ötödét kapja már csak. A lány szerint innentől kezdve úgy kell élnie, „mint egy parasztnak”. 

Nicolette születésétől kezdve mindent megkapott a dadától kezdve a személyi sofőrön át az edzőig, ráadásul olyan táskakollekcióval rendelkezik, amit bármelyik nő megirigyelhetne. Körülbelül 5-10 000 dollár közötti vagyonokat költött dizájner ruhákra, míg édesanyja úgy nem döntött, hogy nem tud lépést tartani lánya kiadásaival, ezért csökkentette a juttatásokat. Nicolette nem tudta elfogadni anyja döntését, ezért kérte a híres dr. Philt, hogy segítsen tisztázni a dolgokat.

„Azt akarom, hogy anyám megértse, hogy nem tudok megélni havi 1000 dollárból, egy bizonyos életszínvonalon nőttem fel. Nem veheti el ezt csak úgy tőlem.”

Nicolette édesanyja elismerte, hogy nagyon fiatal korától kezdve szabad kezet adott lányának a korlátlan hitelkártya-használatra, de rájött, hogy mennyire elkényeztette őt ezzel. Ezt azzal magyarázta, hogy mindig bűntudattal küzdött, mert több munkája miatt nem volt elég ideje lányával foglalkozni, ezért a pénzzel kompenzálta saját hiányát. A tinédzser azonban azt állítja, hogy csökkentett zsebpénzéből nem tudja fedezni alapvető költségeit.

„Úgy érzem magam, mint egy paraszt. Nem élhetek így tovább, legalább 2.500 dollárra lenne szükségem a megélhetéshez.”

Miután meghallotta mind Nicolette, mind anyja érveit, dr. Phil egyértelművé tette, hogy a lány havi juttatásának növelése csak rosszabbá teheti a dolgokat.

Odditycentral

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top