Család

Trükközik a buszsofőrök fizetésével a BKV

Úgy véli a közlekedési dolgozókat tömörítő szakszervezet, hogy a BKV egyre nehezebb helyzetbe hozza a járművezetőket, akik közül sokan úgy vélik, nem fogják megérni a nyugdíjas kort.

Közleményben követel emberségesebb bánásmódot és a jelenleginél jobb körülményeket a buszsofőröknek az Egységes Közlekedési Szakszervezet. A járművezetők közül egyre többen gondolják úgy, nem fogják megérni a nyugdíjat, ezért még aktív éveik alatt kell annyit dolgozniuk, amennyit csak tudnak.

Mindennapos randevú: egy idősödő Ikarus és egy öregecske trolibusz találkozása az Örsön. Fotó: Jászai Csaba, MTI

Az EKSZ szerint a cég ezzel visszaél, és bár törvényes, de igen tisztességtelen eszközökkel teremtenek egyre nehezebb helyzetet a járművezetőknek. A szakszervezet konkrét példákat is említ, szerintük a BKV-nál  a szabadnapok és a tavalyról görgetett szabadságok rendszeres megcsonkításával és átláthatatlan kiadásával trükköznek. A Volánbusz pedig a bérek kifizetésénél inkább a maga, mintsem a munkavállalók hasznát nézi, és a munkaidőt készenléti idők beiktatásával növeli.

A buszsofőrök többsége magas vérnyomással, súlyos ízületi bántalmakkal dolgozik, akik minden munkát bevállalnak, hogy előteremtsék a maguk és családjuk megélhetéséhez szükséges pénzt.

Az EKSZ már többször kereste a BKV vezetőit az üggyel kapcsolatban, de a cégvezetés nem reagált – írja az Index.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top