Család

A börtönben született, de egyévesen elszakították anyukájától

A kislány a tököli rabkórházban született, ám csak egy évig nevelhette a saját anyukája, utána nevelőszülőhöz került. Nevelőanyukája jelentette neki félévig a biztonságot. Anyák napja alkalmából az SOS Gyermekfalvak megható kisfilmben mutatja meg az ő történetüket.

Az anya várandósan került börtönbe, ott szülte meg kislányát. Mivel a jogszabályok szerint a gyermek csak egyéves koráig lehet az anyukájával, a kisbaba édesanyja szabadulásáig állami gondoskodásba került az SOS Gyermekfalvakhoz.

„Az első két hetünk maga volt a pokol” – meséli nevelőanyukája, Éva. Hogyan birkózott meg Éva a feladattal? Felismerte-e később a kislány az anyukáját? Nézd meg a videón:

Több ezer gyerek nem ünnepelheti együtt édesanyjával az anyák napját vasárnap. Többségüket elhanyagolás, bántalmazás, a szülők szenvedélybetegsége miatt emelték ki a családból. A nevelőszülők otthont és szeretetet adnak nekik.

Jelenleg 5500 nevelőszülő dolgozik az országban, ebből 80-an az SOS Gyermekfalvak keretein belül. Ennél azonban jóval többre lenne szükség. Jogszabályi változások nyomán minden gyermekvédelmi gondoskodásba került, 12 évesnél fiatalabb gyermeket nevelőszülőnél kell elhelyezni. Az SOS Gyermekfalvak leendő nevelőszülők jelentkezését várja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top