Család

Diszkriminatív módon járt el az American Airlines az egyik utasával

A nő állítása szerint nem egyenlő bánásmódban részesítette őt a légitársaság.

Amber Phillips nemrég az American Airlines Durhamból Washingtonba tartó járatán utazott. A tér annyira szűk volt, hogy amikor a karját a szék karfájára helyezte, véletlenül megérintette utastársát. Utóbbi világossá tette testbeszédével, hogy ez zavarja őt, majd meg is kérte Phillipset, hogy húzódjon arrébb. 

„Elmagyaráztam, hogy nem tudok merre mozdulni, mert az ablak melletti ülésen foglaltam helyet, majd hozzátettem, hogy önző, és a világ nem körülötte forog. Erre a lábamba nyomta a cipőjét, és ez így ment a 60 perces repülés legnagyobb részében. Amikor az emberek megkülönböztető bánásmódot gyakorolnak, azt hiszik, következmények nélkül marad tettük. Én is megérdemlem a létezést, ahogy megérdemlem a repülést is, azt viszont nem, ahogyan bántak velem.”

Amikor a repülőgép a Ronald Reagan Washington nemzeti repülőtéren leszállt, Phillips szerint utastársa tájékoztatta a légiutas-kísérőt arról, hogy Phillips zaklatta őt. Elhatározta, hogy további incidens nélkül, szó nélkül hazatér, azonban a reptéri buszon egy kísérő arra utasította, hogy szálljon le róla. Egy rendőr lépett oda hozzá, és elkérte a személyi igazolványát. Arra a kérdésére, hogy utastársától is elkérték-e a papírjait, nemleges választ kapott. A rendőrség nem sokkal később megállapította, hogy nem történt semmiféle jogsértés, de Phillips megosztotta a történetét a Twitteren, miszerint diszkriminatív módon bántak vele.

Yahoo Lifestyle

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top