Család

Furcsa módja terjed a válás utáni megosztott gyereknevelésnek

Elsősorban a szülők válása miatt lelkileg amúgy is megviselt gyermek érdekeit tartja szem előtt az új trend, de a kivitelezése nem olyan egyszerű.

Szomorú dolog a válás, mégis egyre több családban kerül rá sor. Ilyenkor a szülők nem tehetnek mást, mint hogy megosztják a felügyeletet közös gyermekük felett. Csakhogy a két szülő háza közötti ingázás megint csak a lelkileg már amúgy is megterhelt gyermeknek okoz kényelmetlenséget. 

Erre találták ki a válás utáni, angol nevén bird nesting életmódot, amikor a gyermek ugyanabban a házban lakik, nem kell ingáznia édesapja és édesanyja között, hanem a szülők költöznek ki-be a házba a hét folyamán.

Bár az alapötlet nem rossz, hiszen valóban kiküszöbölhető vele az elvált szülők gyerekeinek folyamatos vándor életmódja, azért számos praktikus kérdést is felvet. Például, hogy hol laknak a szülők, amikor éppen nem rajtuk van a sor a házban? Vagy hogy hány embernek van arra pénze, hogy a válása után egy keresetből másfél háztartást tartson fel? És leginkább, hogy vajon mennyire érezhet otthonának a gyerek egy olyan házat, ahonnan egy hotelhez hasonlóan költöznek ki és be a szülei.

(Forrás: New.Iheart)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top