Család

Youtube-videók alapján, önállóan szülte meg gyermekét egy hotelszobában

Szinte mindenórás terhesen vállalta be az utat az Egyesült Államokból Németországba egy fiatal kismama. Útközben azonban beindult nála szülés...

A 22 éves Tia Freeman épp Nashville-ből Németországba tartott, hogy meglátogassa egy barátját. Az amerikai légierőnél szolgáló nő alig egy hónappal korábban tudta meg, hogy várandós és már a harmadik trimszterben jár. Addig fel sem tűnt neki, hiszen fogamzásgátlót szedett, a hasa nem sokat nőtt, és rendszertelenül ugyan, de vérzései is voltak. Bár ilyen előrehaladott terhességnél már nem lett volna ajánlatos vállalnia a hosszú utat, ő nem volt hajlandó lemondani.

Útban Németország felé Isztambulban szállt meg. Már a törökországi landolás előtt, a repülőgépen görcsölni kezdett, ám azt hitte, ételmérgezése van. A fájdalom azonban egyre csak fokozódott, Tia viszont nem kért segítséget, mert nem volt biztos abban, hogy valóban szülni fog, vagy csak „téves riasztásról” van szó.

A Google-ben keresett rá a vajúdás tüneteire, majd ahogy a szállodába ért, a Youtube-on is utánanézett, hogyan kell világra hozni egy gyereket.

Végül aztán megtöltötte meleg vízzel a kádat, készenlétbe helyezett pár törölközőt, kipróbált néhány szülési pózt, az összehúzódások gyakoriságát pedig az okostelefonja órájával mérte. Majd fogta magát, és világra hozta egészséges kisfiát, Xaviert.

Ezek után rákeresett a neten, hogy hogyan kell elvágni a ködökzsinórt. A hotelszoba teafőzőjében vizet forralt, abban sterilizáta a cipőfűzőjét, elkötötte a köldökzsinórt, majd a késével elvágta. Mindezek után pedig még ki is takarította maga után a fürdőszobát.

Másnap kiment a reptérre, ahol a személyzettől kért segítséget, akik gyakorlatilag sokkot kaptak a nő történetének hallatán. Mivel a gépre nem szállhatott fel újszülöttjével, kapcsolatba lépett a helyi amerikai nagykövetséggel.

Az anyát és gyermekét orvoshoz vitték, akik közölték, hogy a babának egy sor vizsgálaton kell átesnie, illetve 2 hetes koránál előbb biztosan nem repülhet.

A kisfiún elvégezték az összes szükséges tesztet, megkapta az első oltásait, miközben a nagykövetség a születési anyakönyvi kivonatát és a sürgősségi útlevelét intézte. Amikor minden készen állt, Tia és Xavier elrepültek Németországba. A csöppség remekül viselte a repülőutat, egyszer sem sírt.

Xavier most 7 hetes, egyelőre Németországban van édesanyjával, de hamarosan hazautaznak Nashville-be. Mivel a nő biztosítása nem fedezi a szülés utáni orvosi ellátás költségeit, ezért Tia a GoFundMe weboldalon indított gyűjtést a hiányzó összeg előteremtésére.

Yahoo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top