Család

Megdöbbentő adat: ennyien vándoroltak ki tavaly

Mintha Siófok teljes lakossága elhagyta volna az országot 2017-ben. A KSH adatai meglehetősen bizonytalanok, ám a hivatalos számok is mutatják a tendenciákat.

Tavaly 25.100 ember vándorolt ki Magyarországról, ami jelentős visszaesés az egy évvel korábbi 29 400-hoz képest – írja a Portfolio.hu a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján.

A tavalyi adat 15 százalékkal alacsonyabb, mint a 2016-os, utoljára 2013-ban volt ennél kisebb az országot elhagyók száma. A csúcs 2015-ben volt, akkor csaknem 33 ezren hagyták itt Magyarországot.

Az adatok azonban meglehetősen bizonytalanok, hiszen a KSH-nak nincsenek pontos információi az országot elhagyók számáról. Ám még a hivatalos szám is magas, olyan, mintha egy Siófok méretű város teljes lakossága ment volna ki külföldre.

A kivándorló magyarok 43 százaléka 30 év alatti, 72 százalék pedig még nincs 40 éves. Leginkább Németországba (32 százalék), Ausztriába (27 százalék) és az Egyesült Királyságba (17 százalék) mennek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top