Család

I bike Budapest – Tízezer bringást várnak a szervezők

Vasárnap tartja budapesti bringás felvonulását a Magyar Kerékpárosklub. Márt tízezrek jelezték, hogy ott lesznek az idei I bike Budapest nevű felvonuláson.

Remélhetőleg az idő is kegyes lesz ahhoz a tízezer biciklistához, aki már jelezte részvételét a vasárnapi I bike Budapest nevű biciklis felvonuláson. A Magyar Kerékpárosklub szerint a rendezvény célja, hogy Budapestből olyan város váljon, ahol gyermektől a nyugdíjasig bárki bátran nyeregbe pattanhat.

Az I Bike Budapest kerékpáros felvonulás záróeseménye a Városligetben 2017. április 22-én. – MTI Fotó: Mohai Balázs

Az idei felvonuláson a bringások a Tabánból indulnak április 22-én vasárnap délután háromkor. A menetet Hollandia új nagykövete, René van Hell nyitja meg. A Kerékpárosklub kiemeli, hogy Hollandia idén 10. éve támogatja a magyar bringás fejlődést, ezért az első bringaemelés külön nekik szól.

A Kerékpárosklub szerint a felvonulás ideje alatti lezárások miatt vasárnap délután nem érdemes autóval a belvárosba menni.

A 2018-as I bike Budapest az alábbi útvonalon halad:

Tabán – Erzsébet híd – Pesti alsó rakpart – Népfürdő utca – Árpád híd – Margitsziget – Margit-híd – budai alsó rakpart – Attila út – Alagút – Lánchíd – Andrássy út – Városliget.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top