Család

Lezárják fél Budapestet a hétvégén, nehéz lesz közlekedni

A hétvége minden napjára jut egy legalább egy útlezárás és egy kis forgalomkorlátozás Budapesten. Szombaton stratégiai távhővezeték, illetve tüntetés miatt, vasárnap pedig biciklis felvonulás és a Budapesti Tavaszi Fesztivál miatt korlátozzák az autóforgalmat a fővárosban.

Sűrű hétvége vár Budapestre, már ami az útlezárásokat és a forgalomkorlátozásokat illeti. Szombaton több helyen kell lezárásra és terelésre készülniük az autósoknak.

Lezárások április 21-én, szombaton

A BKK információi szerint április 21-étől, szombattól a Dózsa György út Kerepesi út felé haladó útpályáján a Podmaniczky utca és a Benczúr utca között a közúti forgalom két sávon haladhat a Hősök terénél pedig egy sávból lehet csak a Kós Károly sétány felé balra kanyarodni. A Dózsa György út Lehel utca irányú útpályája a Benczúr utca és a Podmaniczky utca között szintén két sávra korlátozódik. A forgalomkorlátozás elrendelésére azért van szükség, mert elkezdődnek a Kispest-Angyalföld stratégiai távhő-gerincvezeték első szakaszának építési munkálatai. A közműépítés várhatóan hónapokig tart majd.

Lezárják a fél várost a hétvégén – fotó MTVA/Bizományosi: Turbéky Eszter

Szintén szombaton délután és este demonstráció miatt útlezárásokra kell számítani Budapesten a Kossuth Lajos tér–Alkotmány utca–Bajcsy Zsilinszky út–Károly körút–Kossuth Lajos utca–Szabad sajtó út–Erzsébet híd útvonalon – írja a BKK. A Szabad sajtó út irányonkénti belső forgalmi sávjait már reggel 6 órától lezárják, ezért ott irányonként egy-egy sávon haladhat csak a forgalom. 

Lezárások április 22-én, vasárnap

Vasárnap az I bike Budapest kerékpáros felvonulás miatt lesznek lezárások a fővárosban 15 és 22 óra között. Egész pontosan a Krisztina körút, a Lánchíd, az Erzsébet híd Pest irányú útpályája, a Budai alsó rakpart és az Andrássy út – lezárásával. A Tabántól induló, és a Városligetben véget érő rendezvény idején számos közösségi közlekedési járat útvonala módosul. 

Az Andrássy utat már utat már délelőtt lezárják a forgalom elől a Budapesti Tavaszi Fesztivál fesztiválzáró promenádja miatt.

A BKK azt tanácsolja a belvárosba tartóknak, hogy délután, illetve este érdemes a kötött pályás közösségi közlekedési járatokat, elsősorban a metróvonalak egyikét választaniuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top