Család

Szapulják az anyát, mert bevallotta, hogy van kedvenc gyereke

Nagyobbik lányát aludni küldte, hogy kettesben lehessen kisebb, kedvenc lányával az anya.

Alisha Tierney-March nyíltan favorizálja kisebbik, kétéves lányát másik három gyerekével szemben. Vele foglalkozik többet, kettesben programoznak, és állítása szerint 9 éves lánya például kifejezetten irritálja. Nemrég egy tévéműsorban is vallott érzelmeiről, és ez, nem meglepő módon, sokkolta a nézőket. Itt arról is nyíltan mesélt, előfordult, hogy nagyobbik lányát aludni küldte, hogy a kisebbel kettesben tévézhessen.

Bár a sokkoló kijelentés módja borzasztó, valószínűleg az anya nincs egyedül ezekkel az érzésekkel. Más szülők is küzdenek a gyerekeiket meghillető egyenlő bánásmód kezelésével, de minden bizonnyal sokkal diszkrétebben. Egy nemrég, 1000 brit anyával készített felmérés szerint minden ötödik szülő gyermeke úgy gondolja és érzi, anyjuknak fontosabb az egyik csemetéje. Egy másik tanulmány (Mumsnet and Gransnet) azt mondja, a megérzésük jogos. 

Az eredmények azt mutatták, a szülők egynegyede elismerte, hogy előnyben részesítik valamelyik gyermeküket, általában a legkisebbet vagy a „legegyszerűbbet”. Nos, Alisha tehát nincs egyedül ebben az érzésben, ráadásul ő ezt meg is osztotta többi gyermekével. 

„Nagyon őszinte vagyok velük, el is magyaráztam, hogy Kennedie a kedvencem, mert édes és ölelni való, és mindig kimutatja az irántam érzett szeretetét.”

Azt persze nem tudni, hogy a többi gyerek hogyan szokott reagálni ezekre a mondatokra, illetve hogy milyen sérelmeket fognak továbbvinni ezáltal a későbbiekben.

Daily Star

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top