Család

Online nemi erőszak miatt találtak bűnösnek egy férfit

Az interneten keresztül elkövetett szexuális bűncselekményekért ítélt el egy férfit a bíróság Svédországban. 

 A 41 éves Bjorn Samstrom Skóciában, Kanadában, valamint az Egyesült Államokban élő gyerekek ellen követett el szexuális bűncselekményeket.

A férfi különféle közösségi oldalakon szemelte ki későbbi áldozatait, akiknek üzeneteket küldött. Ha nem reagáltak, fenyegetni kezdte őket, majd a megfélemlített gyerekeket arra kényszerítette, hogy szexuális cselekményeket hajtsanak végre webkamera előtt. Aki erre nem volt hajlandó, azt megfenyegette, hogy megöli a családját, vagy pornóoldalakra tölti fel a képeit.

A férfit még novemberben 59 vádpontban találták bűnösnek és többek között több rendbeli nemi erőszak miatt is összesen 10 év börtönbüntetésre ítélték. Svédországban először történt meg, hogy úgy ítéljenek el valakit nemi erőszakért, hogy fizikailag nem érintkezett az áldozataival.

Samstrom védője fellebbezett az ítélet ellen, a napokban megtartott tárgyaláson azonban a bíróság 15 esetben nemi erőszakra, illetve gyermek ellen elkövetett nemi erőszakra súlyosbította a szexuális zaklatás vagy szexuális kényszerítés vádját. A korábban kiszabott, 10 éves börtönbüntetésről szóló ítéletet helyben hagyták.

Global News

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top