nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Nagyobb eséllyel maradnak együtt azok a párok, akik ugyanannyit keresnek

Nagyobb eséllyel maradnak együtt azok a párok, akik ugyanannyit keresnek

Mégiscsak a pénzen múlna a boldogság?
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Szeretnénk azt hinni, hogy a pénznek nincs köze a boldogsághoz vagy a szerelemhez, ám egy új tanulmány szerint ez meglehetősen naiv ábránd. Patrick Ishizuka, a Cornell Egyetem posztdoktorális hallgatója szerint akár még a párkapcsolatunk sikere is múlhat a fizetésünkön.

beyoncé jay z pénzkeresés párkapcsolat

Kutatásai alapján Ishizuka megállapította, hogy a tehetősebb párok hajlandóbbak házasságot kötni, mint a szerényebb életkörülmények között élők, akik körében a szakítás is gyakoribb. Az sem mindegy azonban, ki ad bele többet a közösbe: a legstabilabbnak azok a kapcsolatok mutatkoznak, amelyekben a pár tagjai nagyjából azonos jövedelemmel rendelkeznek. „Az egyenlőség elősegíti a stabilitást” –  véli a kutató. Még egy ok, amiért a nők és a férfiak közötti fizetéskülönbségeket azonnal fel kellene számolni!

independent

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon