nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Egyetemistákból képez tartalékos katonákat a honvédség

Egyetemistákból képez tartalékos katonákat a honvédség

Nincs elég tartalékos katona, a mostani állomány pedig néhány év múlva túl öreg lesz a feladathoz.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A magyar honvédség tizenhárom egyetemen, illetve főiskolán 100 fős, úgynevezett tartalékos egyetemi századokat hoz létre. Az első ilyen század a Pécsi Tudományegyetemen már meg is alakult – közölte az ATV.

Az egyetemi századokon kívül 197 járásban lesznek gyorsan bevethető, tartalékos századok. A tartalékosoknak évente nagyjából 20 nap szolgálatot kell teljesíteniük. Díjazásuk ugyanannyi, mint a hivatásos katonáké.

Jelenleg mintegy 20 ezer tartalékos katona hiányzik Magyarországon. A honvédség jelenlegi tartalékos katonáinak zöme 50 év fölötti, így ők a következő években elérik a felső korhatárt, és kiesnek a rendszerből.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon