nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Jobb lesz a szexuális életed, ha a férjed is mosogat

Jobb lesz a szexuális életed, ha a férjed is mosogat

Hiánypótló tanulmány látott napvilágot, amely alátámasztja azt, amit amúgy a lelkünk mélyén már tudtunk: vonzóvá teszi a férfiakat a mosogatás.
Avatar
K.G.
f Ajánlom

A Council on Contemporary Families tanulmányában arra derült fény, hogy a házimunkákat nem osztják el egymás között egyenlő mértékben a párok. Ami még érdekesebb, hogy azt találták, a mosogatás a legérzékenyebb pont, ez van a legnegatívabb hatással a házasságokra.

Összesen 3500 házaspárt kérdeztek meg, hogy mit jelent számukra az egyenlőség a házimunkában. Idesoroltak olyan tevékenységeket, mint főzés, mosogatás, takarítás, bevásárlás, mosás, számlák fizetése és ház körüli munkák. Mellette pedig felmérték a pároknál a szexuális élet gyakoriságát, szexuális elégedettséget, párkapcsolati elégedettséget, párkapcsolati problémákat és vitákat.

mosogatás házimunka férfi tanulmány

Erősíti a kötődést a csapatmunka. Kép forrása: Unsplash

A végeredmény az lett, hogy a heteroszexuális kapcsolatban élők nők körében a legfontosabb tényező a mosogatás, hogy ezt a házimunkát megosztja velük a férj, vagy sem.

A nők többsége több párkapcsolati problémát, kevesebb elégedettséget írt le, ha rá hárult mindig a mosogatás, míg azzal nem igazán volt gondjuk, ha a mosás vagy takarítás maradt rájuk. Akiknek viszont mosogat rendszeresen a férjük is, azok nagyobb szexuális aktivitást és intimitást írtak le.

A kutatás vezetője szerint ez azért van, mert a mosogatás gusztustalan tevékenység tud lenni, főleg ha gyerekek is vannak a háznál. Ráadásul kevés jutalom jár érte, hiszen nem olyan látványos az eredménye, mint mondjuk a kertészkedésnek, főzésnek vagy a takarításnak.

A legfontosabb következtetés talán az ebből a tanulmányból, hogy ha együtt, igazságosan osztják fel a párok egymás között a házimunkákat, akkor csapatként élnek együtt, és ez erősíti a kapcsolatot közöttük.

Civil Díj 2019 Bakonyi csillagászok, szívószál-mentesítés, női kőművesek, kórházakban tanító tinik, focisták a gyerekekért, vonatot előző csiga… neked melyik a legszimpatikusabb civil akció? Ki a legjobb azok közül, akik végre tesznek másokért és egy élhetőbb világért? Te melyik szervezetnek adnád a közönségdíjat?


Szavazok!

Megosztás Facebookon