Család

„30 év házasság után jelentette be a férjem, hogy meleg”

Annál nagyobb pofont nehezen tudunk elképzelni egy feleség számára, mint amikor hosszú házasság után bejelenti a férje, hogy homoszexuális. Egy 62 éves olvasó mesélte el a Guardiannek a saját történetét.

A férjem mindig nagyon gyengéd és szeretetteljes ember volt, de csak nagyon ritkán akart szeretkezni, már akkor is, amikor még a kapcsolatunk elején jártunk. Összesen nagyjából négy évig volt szexuális életünk, aztán teljesen leállt, nem közeledett többé. Ha megkérdeztem, miért utasít el, mindig bizonytalan válaszokat adott, és soha nem hozta fel magától a témát. Könyörögtem neki, hogy menjünk párterápiára, amibe bele is egyezett, de végül sosem jelent meg a pszichológusnál.

Sokat olvastam a szexmentes házasságokról, de valahogy egyik történet sem illett a mi helyzetünkre.

Úgy éreztem, engem nem lehet szeretni és megkívánni. Számomra ez egy „megszoksz vagy megszöksz” szituáció volt, ezért azt választottam, hogy inkább nem is gondolok a szexre, ami egész jól működött. De aztán 30 év házasság után kiderült az igazság: a férjem bejelentette, hogy homoszexuális, és elhagyott.

Most már megvan a magyarázat, és tudom, hogy nem volt velem semmi baj, de azért ez elég keserű tapasztalat. És most meg kellene fejtenem az újabb rejtélyeket: minek vett akkor feleségül, és vajon egész végig megcsalt a házasságunk alatt férfiakkal? De úgy tűnik, ezekre a kérdésekre már nem kapok választ.

homoszexuális férj házasság

Képünk illusztráció

62 éves vagyok, és valahogy be kellene pótolnom az elvesztegetett időt.

Nyitott vagyok az új kapcsolatokra, és örömmel fedeztem fel, hogy az eltelt rengeteg szexmentes idő nem volt negatív hatással rám, ugyanannyira tudom élvezni a szexet, mint régen. Sőt, sokkal könnyedebbé vált számomra a fiatalkoromhoz képest. Kevesebbet problémázom a külsőmön és a teljesítményemen, a legmeglepőbb pedig az, hogy a korom ellenére sok jelentkező akad, aki szívesen bújik velem ágyba.

Mégis, hogyan tudok ezek után megbízni a férfiakban? Úgy, hogy nem igazán kell megbíznom bennük, mert csak szexelni kellenek, nem akarok egyikük mellett sem elköteleződni. Visszatért a hitem a testemben, és jobb pillanataimban még együtt is tudok érezni az exférjemmel. De amikor a miénkhez hasonló történetek napvilágot látnak, és cikkeznek róluk az újságokban, akkor azért én az elhagyott házastársra gondolok. Mert nagyon bátor dolog, hogy a meleg férj vagy feleség kiáll, és vállalja magát, de valahogy azokról kevés szó esik, akiket otthagynak, akik kitartottak mellettük éveken át.

Forrás: The Guardian

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top