Család

Kikészíti az iskolai hangosbemondó a környéken lakókat Szegeden

Az udvaron is van egy hangosbemondó, amelyen keresztül a gyerekeket szólítják. A környékbelieket azonban nem tudnak pihenni a délutánonkénti lárma miatt.

Mindennap hangosbemondón szólítják a diákokat egy szegedi általános iskola udvarán, amikor jönnek értük a szüleik. A környéken lakókat azonban zavarja a lárma, amikor délutánonként a tanulók nevét bemondják. A Fekete István Általános Iskolába pedig nagyjából százan járnak – írj a Délmagyar.

Az egyik lakó azt mondta, hiába kérte az iskolaigazgatót, hogy halkítsanak rajta, nem történt semmi. Annak is örülne, ha legalább olyankor kikapcsolnák az udvari hangosbemondót, amikor rossz idő miatt egyetlen gyerek sincs az udvaron.

A nő szerint a gyerekzsivaj természetes, az ellen nem lehet tenni, de a hangosbemondó nem ilyen, azon lehetne változtatni. Hozzátette, éjszakásként dolgozó férje sem tud rendesen pihenni.

Az iskola igazgatója nem lát jobb megoldást. Mint mondta, a szülők nem mehetnek az udvarra, nincs annyi ügyeletes tanár, hogy kikiabáljanak a gyerekeknek, a portás meg nem hagyhatja el a helyét. Próbálkoztak walkie-talkie-val is, de nem vált be, az udvari hangszórót pedig nem tudják külön kikapcsolni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top