nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
Kikészíti az iskolai hangosbemondó a környéken lakókat Szegeden

Kikészíti az iskolai hangosbemondó a környéken lakókat Szegeden

Az udvaron is van egy hangosbemondó, amelyen keresztül a gyerekeket szólítják. A környékbelieket azonban nem tudnak pihenni a délutánonkénti lárma miatt.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Mindennap hangosbemondón szólítják a diákokat egy szegedi általános iskola udvarán, amikor jönnek értük a szüleik. A környéken lakókat azonban zavarja a lárma, amikor délutánonként a tanulók nevét bemondják. A Fekete István Általános Iskolába pedig nagyjából százan járnak – írj a Délmagyar.

Az egyik lakó azt mondta, hiába kérte az iskolaigazgatót, hogy halkítsanak rajta, nem történt semmi. Annak is örülne, ha legalább olyankor kikapcsolnák az udvari hangosbemondót, amikor rossz idő miatt egyetlen gyerek sincs az udvaron.

A nő szerint a gyerekzsivaj természetes, az ellen nem lehet tenni, de a hangosbemondó nem ilyen, azon lehetne változtatni. Hozzátette, éjszakásként dolgozó férje sem tud rendesen pihenni.

Az iskola igazgatója nem lát jobb megoldást. Mint mondta, a szülők nem mehetnek az udvarra, nincs annyi ügyeletes tanár, hogy kikiabáljanak a gyerekeknek, a portás meg nem hagyhatja el a helyét. Próbálkoztak walkie-talkie-val is, de nem vált be, az udvari hangszórót pedig nem tudják külön kikapcsolni.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon