Család

Bocsánatot kért, mert előbb esett teherbe, mint amikor a főnöke megengedte

A gyermekgondozóként dolgozó nő nem tartotta be a munkahelyén érvényben lévő, hallgatólagos sorrendet.

Bocsánatot kért egy japán pár az asszony munkahelyétől, amiért a nő hamarabb esett teherbe, mint ahogy azt a főnöke engedélyezte volna. Az asszony egy gyermekgondozó központban dolgozik Aicsi prefektúrában, az intézmény vezetője pedig meghatározta, hogy az alkalmazottak milyen sorrendben házasodhatnak, illetve mehetnek el szülni. 

Miután a pár személyesen ment bocsánatot kérni, amiért megszegték a hallgatólagos szabályt, a várandós asszonyt továbbra is leckéztették a munkahelyén az önzőségéért. Férje nyílt levélben írta meg történetüket a vezető japán lapnak.

„A gyermekgondozók feláldozzák a saját gyermekeiket azért, hogy mások gyermekeiről gondoskodhassanak. Nemes szakma azokat a gyerekeket gondozni, akik az ország jövőjét építik majd. Tisztelem a feleségem hivatása iránti elkötelezettségét és továbbra is bátorítom őt” – fogalmazott a férj.

Az ügy nem sokkal azután került nyilvánosságra, hogy Abe Sinzó miniszterelnök támadások kereszttüzébe került, miután arra biztatta a japán nőket, hogy vállaljanak több gyermeket a népességcsökkenés visszaszorítására, mellette pedig dolgozzanak is, a gazdaság fellendítése érdekében. Mindezt úgy, hogy az országban nincs megfelelő gyermekgondozási apparátus, mely támogatni tudná a dolgozó anyákat.

metro.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top