Család

Így mentheti meg egy takarítónő a házasságodat

Az új harvardi tanulmány szerint kevesebb a válás, ha inkább idegenre bízzuk a takarítást.

A Harvard Business School és a University of British Columbia közös kutatásában 3000 párkapcsolatban élő embert vizsgáltak, és arra a következtetésre jutottak, hogy boldogabbak azok a párok, akik takarítónőt vagy céget alkalmaznak az életterük tisztán tartására.

Azért van ez a kutatók szerint, mert a válásokban az egyik leggyakoribb ok a házimunkák miatt kialakuló konfliktus. A nők és a férfiak is frusztrálttá válnak attól, ha munka után még otthon le kell dolgozniuk egy második műszakot.

Teljesen logikus érvelés, valószínűleg már mindenki belefutott olyan vitába a párkapcsolatában, hogy mégis kinek a feladata kipucolni a vécét, és mennyire sok idő összehajtogatni a tiszta ruhákat, pedig ebben az időben akár együtt is lehetnénk, és élvezhetnénk az életet. Valószínűleg tényleg megéri a havi extra kiadást, hogy énidőt vásároljunk magunknak életünk párjával a viták helyett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top