nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Család
A maga módján küzd a szexuális visszaélés ellen az eBay egykori elnöke

A maga módján küzd a szexuális visszaélés ellen az eBay egykori elnöke

Több mint egymillió dollárral támogatja az eBay egykori elnöke azt a weboldalt, ahol anonim módon jelenthetik a szexuális zaklatásokat az amerikai egyetemek diákjai.
MTI/NLCafé
f Ajánlom

Az amerikai eBay vállalat egykori elnöke, Jeff Skoll milliárdos alapítványa minden évben 1,25 millió dollárral támogat néhány olyan kezdeményezést, amelyek hatékony és innovatív megoldásokkal szolgálnak a világ társadalmi és környezeti problémáira. Idén hat projektet támogat a Skoll Alapítvány, melyek között az egyetemeken előforduló szexuális visszaélések jelentését megkönnyítő weboldal, a Callisto is szerepel.

A portálon az Egyesült Államok 13 egyetemének diákjai tudják jelenteni a velük vagy környezetükben előfordult szexuális visszaéléseket akkor is, ha például a kellemetlen következményektől tartva nem merik jelenti az esetet a hatóságoknak.

Az Amerikai Egyetemek Egyesülete szerint az Egyesült Államok egyetemein minden ötödik nő áldozatává válik a szexuális visszaélés valamilyen formájának. Az intézményekben végzett felmérések szerint azonban az esetek mindössze 5 százalékát jelentik.

A Skoll Alapítvány által támogatott hat kezdeményezés között van továbbá a myAgro nevű vállalkozás, amely a fejlődő országok kisgazdálkodóinak segít a szegénységből való kilábalásban, valamint a Global Health Corps, amely az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés kiszélesítésén dolgozik.

Megosztás Facebookon